Aya naon jeung béda antara dating hiji American jalma versus hiji jalma Cina? Tangtu, unggal individu hubungan anu beda-beda. Nu paling umum jeung lugas jawaban anu yen anjeun hubungan jeung Kulon jalmi anu bade jadi leuwih sederhana. Hayu urang nyokot kasampak hiji di nu lengkep distinctions antara hubungan. China geus kurang sederhana dating ti Amérika, jeung ieu ngabogaan loba ngalakukeun jeung China sacara konservatif sajarah. Salila Kaisar China, jadi sarjana badag prioritas sabab eta hartina kabeungharan jeung status pikeun kulawarga (anu dina gilirannana hartina leuwih hade nikah patandingan). Dumasar kana waktu, hésé sarjana ujian anu disulap jadi Modern Cina sacara ujian lawang kuliah nu nangtukeun naon university anjeun bisa tulis (jeung naha anjeun komo bisa ngasupkeun university). Sma poé nu pangsibukna pikeun rumaja alatan rigorous school karya jeung préparasi diperlukeun pikeun gatka. Jeung unsurprisingly, loba kulawarga teu nyatujuan bobogohan saméméh kuliah alatan maranéhanana nempo salaku hiji selingan ti mahasiswa tanggung jawab. Kanyataanna, hubungan nu sok komo dilarang ku guru atawa kepala sekolah sakola di China, anu kudu mastikeun yén siswa maranéhanana cicing dina lagu.

Tapi lamun aya anu bobogohan saméméh kuliah tuluy eta biasana dijaga salaku hiji rusiah ti kolotna. Saprak muka keur bobogohan teu umum saméméh kuliah, urang Cina umumna kurang nyaman jeung dating casually, jeung leuwih serius lamun bade kana hubungan. Di sisi séjén, bobogohan di Amérika Sarikat geus jadi sederhana nu urang komo bakal date salaku cara meunang nyaho batur leuwih alus. Lamun maranehna klik jeung jalma, maranéhanana ngan saukur indit dina kaping leuwih. Tapi di Cina, urang leuwih mindeng ti teu aya dating ka coba jeung ménta serius atawa ajeg hubungan. Dina hiji studi anyar bobogohan jeung kakawinan karesep antara sawawa ngora di China, ngan persén bikang responden disagreed jeung pernyataan yén éta téh pangalusna pikeun date jeung saterusna nikah ngan hiji manusa salila lifetimes maranéhanana. Kalolobaan Westerners jeung urang Cina teu daék settle, jeung nikah salaku tujuan ahir, tapi Westerner biasana leuwih kabuka pikeun nu pilihan saterusna turun kahirupan maranéhanana. Ku alatan éta, Amerika mikir ngeunaan nikah salaku hiji kajadian anu bisa lumangsung saterusna turun jalan. Tapi, keur awewe Cina, aya hiji societal jam ticking. Awewe diharepkeun ka nikah bari maranéhna aya dina maranéhanana awal ka pertengahan duapuluhan. Dina kanyataanana, aya komo négatif istilah nu dijieun pikeun awewe anu teu kawin ku: ‘Leftover Awewe. ‘Deui, negativity ieu geus ngalakonan jeung budaya Cina, saprak nikah ditempo salaku bagian penting tina jalma stabilitas. Kusabab anggota kulawarga, saperti nini, baris ngalakonan pangalusna maranéhanana ka tekenan jeung ngolo-ngolo maranéhanana grandkids nikah nalika maranehna keur di duapuluhan maranéhanana. Di sisi séjén, kulawarga American nu loba kurang gede ambisina dina subjék ieu. Lamun batur ti China bobogohan jalma sejen, maranéhanana baris mikir salajengna kana mangsa nu bakal datang ti hiji Westerners. Naha atawa teu the jalma anu nikah-kualitas bakal urusan loba nu tadi ka urang Cina ti Westerners dina prosés dating. Contona, gadis Cina meureun bakal miara leuwih ti hiji American gadis ngeunaan guy sacara kasang tukang kulawarga jeung stabilitas-na kaayaan hirup. Ieu téh sabab dina budaya Cina, lalaki nu teu dipiharep aya yayasan kulawarga, nu hartina hal anu penting anu maranéhanana boga daya pikeun hiji kulawarga. Awewe kasampak keur lalaki anu boga imah jeung mobil sabab nembongkeun yén manusa téh finansial stabil jeung siap pikeun nikah. Sedengkeun ieu norma geus lalaunan shifting dina kali modern, masih nahan bener keur lolobana hubungan di China, jeung di-hukum katresna Cina ngaharepkeun manusa pikeun mantuan ngurus putri maranéhanana. Pasangan cina ogé sakapeung ningali ka silih salaku»salaki»jeung»pamajikan»komo lamun maranehna geus teu sabenerna nikah sejen indikator implikasi serius bobogohan geus keur loba jelema Cina. Taranjang pertikahan lamun hiji pasangan meunang nikah najan teu owning mobil atawa imah. Pikeun lalaki, mibanda hiji apartemen sareng mobil nu mindeng prerequisites pikeun nikah usulan, dina raraga demonstrate stabilitas finansial. Tapi, sanggeus kacilakaan pasar, ‘nikah taranjang’ istilah ieu ngawanohkeun. Jeung unsteady tumuwuhna pasar jeung rising harga real estate, Xinhua News diperkirakeun yén jalma ngora leuwih umur teu bisa mampuh boh mobil jeung imah (Xinhua.) Kamungkinan nu ngora Cina generasi ieu ogé rebelling ngalawan ‘tradisional nikah budaya’ jeung tinimbang pursuing asih murni, di mana stabilitas ékonomi hiji salaki teu jadi vital saperti ieu. Panalungtikan ogé nunjukeun yen gender norma nu saeutik demi saeutik shifting, jeung awewe leuwih hayang pisan jadi independent, ku kituna kalam anggapan yen manusa kudu nyadiakeun hiji imah jeung mobil. Béda budaya nu alesan utama pikeun ngabagi antara bobogohan gaya Amerika jeung Cina. Muga ieu geus dibikeun anjeun leuwih alus pamanggih nu béda tina dating hiji jalma Cina versus an American jalma. Tangtu, bobogohan stereotypes disebutkeun teu nedunan dilarapkeun ka unggal jalma dina unggal budaya tapi aya generalisasi. Tapi, ayeuna China geus kurang konservatif ti eta naon anu dipaké pikeun jadi ratusan taun ka tukang. Salaku mana waktu dina, aya bakal leuwih kamiripan antara Kulon jeung Cina bobogohan budaya.

Monica Chen is a contributing panulis di Bimbel

Manéhna tumuwuh nepi di California, samemeh pindah ka New York pikeun ngudag hiji B. A.

di Neurosains di Columbia University

Di waktu luang nya, manéhna enjoys touring dahareun, lukisan, ningali video YouTube, jeung exercising

About