Isu unmarried bikang, mindeng stigmatized salaku ‘moldoveanu nu’ atawa leftover awewe, geus lila jadi hiji topik bahan perhatian dina masarakat nu prioritizes nikah jeung keibuan keur awewe. Disebut ‘Pasar Nikah Panyandakan alih’, opat-lila menit dokumenter-gaya video ieu commissioned ku Jepang kageulisan buta SK-II. Dina hiji pernyataan ka BBC, SK-II Présidén Markus Strobel ceuk advert ieu bagian ti ‘a global kampanye pikeun mere ilham jeung empower awewe bentuk takdir maranéhanana’. ‘Film nu brings cahaya real-hirup isu sarbini jeung gagah awewe Cina ngarasa pressured ka meunang kawin saméméh maranéhanana ngahurungkeun, sieun keur dilabélan ‘moldoveanu nu. Cina kaputusan Partai Komunis nyoba pangjurung single awewe nikah, ka offset badag saimbangna gender disababkeun ku nu anyar réngsé hiji-anak kawijakan. Tapi nurutkeun Leta Hong Fincher, author ‘Leftover Awewe: The Resurgence Kateusaruaan Gender dina China’, single awewe Cina nu di ‘a real titik balik’ jeung loba nu dimimitian pikeun nangkeup a single gaya hirup jeung nyorong deui stigma. Manéhna ngawartoskeun BBC: ‘Ieu awewe ngora jeung kakuatan jeung kapercayaan, anu keur husus sasaran ku nagara sacara ngahaja kampanye ka tekenan kana nikah. Awewe cina ayeuna ayeuna leuwih nyakola ti kungsi saméméh, jeung maranehna beuki resisting nikah. ‘MS Hong Fincher, anu geus leutik konsultan peran dina video, ceuk naon dijieun utamana kuat ieu nu digambarkeun ‘nu sabenerna kaayaan’ awewe di nagara. ‘Ieu téh realitas jeung ieu ka dina hiji pisan kreatif, pindah jeung empowering jalan: nu ieu awewe ngarah gede hirup di sababaraha cara, dina keur tunggal,’ ceuk manéhna. ‘Tapi ngalaman panyiksaan ku awewe dina nyekel kaluar ngalawan sengit nikah tekenan ogé pisan nyata. Eta ngagambarkeun realitas jadi loba awewe ngora professional dina China. ‘Di jantung video heartfelt kasaksian ti awewe sorangan, jeung sababaraha ngarecah lamun anu patali jeung kasusah, maranéhanana nyanghareupan keur tunggal. ‘Di Cina budaya, respecting kolot anjeun nu paling penting kualitas. Jeung teu meunang kawin téh kawas nu pangbadagna tanda disrespect, babarengan hiji wanoja, anu saterusna mogok di lawon.

Tapi manéhna ngan rata-néangan, teu teuing geulis. Nu naha manéhna leftover, ceuk hiji ibu, nu diuk gigireun putri nya anu usaha pikeun ngalawan deui lawon. YouTube video dimuat dina brand sacara channel resmi drew ratusan rébu global pintonan jeung ieu babarengan loba di antara Facebook sunda. Di Cina, video narima leuwih ti, likes jeung ieu babarengan deukeut, kali dina SK-II resmi Sinus akun Weibo. Drew badag pujian ti vocal netizens dina popular loka mikro-blogging jeung ditanya sawala serius. ‘Unggal awéwé sacara pilihan kudu dimangfaatkeun dina masarakat beradab,’ commented Weibo pamaké Siki Seroja Core. Cecilia Leung ti Beijing commented: ‘kami gadis tunggal jeung kuring diperlukeun pikeun nempo ad ieu, ka ngabejaan ka kuring yen kuring keur teu sorangan, jeung kuring keur teu salah mah pilihan. Hiji bisa jadi senang tanpa manusa, jeung urang teu kudu jadi dihukum pikeun urang pilihan dina hirup lamun urang geus teu wronged batur. ‘Pamaké séjén miboga ieu pikeun ngabagikeun: ‘Umur téh ngan sababaraha jeung kudu teu dipaké pikeun gauge dulur urang gol dina kahirupan, eta beda-beda. Ka sadulur anu geus can pikeun minuhan jiwa maranéhanana-mates, teu nyerah harepan jeung ngadéngékeun ngan ka jantung anjeun. Komo teu kolotna anjeun, pikeun ngan nyaho naon katuhu pikeun diri. Jeung lamun anjeun teu, teu ngungun tapi ngagungkeun hirup anjeun. ‘Tungtung dina catetan anu positif, advert nilik awewe single jeung kolot maranéhanana ngadatangan hiji ‘nikah pasar’. Ieu ‘pasar’ biasana hiji tempat pikeun kolotna ninggalkeun onjoy listing nu wincik tina unmarried maranéhanana barudak, dina amoy of manggihan hiji patandingan. Tapi, dina hal ieu, kolot nu dipintonkeun onjoy tina putri maranéhanana, jeung positif messages for jeung kolot maranéhanana. Dina hiji poster, wanoja ngabejaan kolotna: ‘kuring teu hayang meunang kawin euy demi nikah.

Kuring moal bagja jalan éta

Kuring keur sabalikna istilah ‘leftover awéwé’, nyebutkeun sejen, jeung indungna nambahan: leftover lalaki’ kudu coba harder. ‘Tapi bisa single awewe Cina nempo real tuntung happy — mana masarakat sabenerna bakal narima pilihan maranéhanana. ‘Di momen, nu ngan hiji implengan,’ nyebutkeun MS Hong Fincher, nambahan nu ‘luar biasa angst, pribadi panyiksaan jeung societal tekenan’ digambarkeun dina advert nu masih kaprah. ‘Nikah di China pisan patriarchal jeung awewe kudu ningali nu keur tunggal téh hiji hal jadi sohor, teu jadi isin,’ manéhna nyebutkeun. ‘Tapi kuring percaya yen trend ieu awewe anu milih jadi tunggal jeung independent anu bade ningkatkeun jeung ieu téh awal. ‘

About