Cina bobogohan téh sagampil matak ngabingungkeun, jeung éndah, salaku tipe séjén nu mana wae bobogohan. Pikeun Westerners, kahayang pikeun diajar ngeunaan budaya Cina bisa nyieun hiji interracial atawa international hubungan kuat. Pikeun jalma Cina anu hayang nepungan batur ti nu sami tukang étnis, Internet loka dating bisa mantuan. Salaku jeung mana wae budaya, teu dulur ti biasa China sarua aqidah.

An hiji penting nyaeta involvement kulawarga. Di Amérika Sarikat, urang geus dipaké pikeun ide nu urang nyieun pilihan urang sorangan ngeunaan saha we tanggal jeung saha urang nikah. Tapi di Cina tradisional kulawarga, kolot bisa nyangka boga sebutkeun hiji. Masalah anu sering muncul di antarana: Anjeun keur kabeungkeut pikeun meunangkeun kana kasulitan lamun anjeun nganggap yén keur sakabeh Cina, bobogohan téh sarua. Anjeun bakal papanggih jalma anu lahir di Amérika Sarikat jeung geus kungsi cicing di China, tapi anu masih nuturkeun budaya tradisional Cina. Anjeun oge bakal manggihan jalma anu pindah ka dieu salaku sawawa tapi nu lengkep nyaman jeung American-gaya bobogohan. Sarta tangtu, anjeun bakal manggihan sakabeh kontak di antara ogé. Naon nu hartina nyaéta yén teu aya bener nu mana wae nu hal saperti ‘Cina bobogohan. ‘Salaku jeung mana wae bobogohan kaayaan, ieu ngeunaan meunang nyaho unik jalma, maranéhanana outlook dina kahirupan, jeung maranéhanana kapentingan pribadi, amoy jeung impian. Mun anjeun geus kabetot dina rapat urang Cina di latar tukang, anjeun gaduh sababaraha pilihan. Jalma anu hirup dina leungit rupa-rupa kota bakal boga loba chances pikeun papanggih jeung ngobrol jeung jalma anu aya Cina atawa American-Cina. Lamun anjeun cicing di hiji masarakat di mana aya teu loba Asian warga, Internet bisa mantuan. Beuki, dating situs web nu nawarkeun chances pikeun Cina bobogohan. Aya tilu tipe utama Cina loka dating: Loba lalaki American nu katarik utamana pikeun awewe Asian. Tapi loba Cina-American awewe share sarua aduan ngeunaan lalaki anu dipikaresep di bobogohan eta. Maranéhanana geus bosen keur dirawat kawas ‘China boneka,’ atawa stereotype nu maranéhanana geus ‘aheng,’ jeung kanyataan yén sababaraha lalaki sigana leuwih museurkeun maranéhanana kasampak ti pikiran maranéhanana.

Aya ogé ilahar anggapan yen awewe Cina nu patuh atawa subservient

Loba Cina-American awewe nu gélo ku pamanggih ieu. Nu teu bisa disebutkeun yen a man néangan hiji aheng tapi patuh helpmate bisa manggihan asih hiji wanoja Cina, ngan nu éta gampang pikeun nyigeung lamun anjeun ngantep stereotypes pituduh dating anjeun nyoba

About