Steeped di layeut folklore, Pegat Bridge di Hangzhou, China mangrupakeun atraksi wisata utama nu draws puluhan juta nu datang unggal taun ka shores of West Lake. Saprak, hiji lalaki ngaranna Xu Leda braves nu throngs pikeun mulang ka sasak unggal taun dina poé anu sarua.

Anjog awal dina isuk jeung tinggal nepi ahir dina soré, Leda neang nu nyanghareup dina riungan, hoping to see a aneh, can wawuh beungeut-salah sahiji putri leungit jadi lila ka tukang. Saprak China mimiti internasional adoptions dina awal s, jadi kolotna adoptive geus saeutik informasi ngeunaan anak maranéhanana sacara lahir kulawarga. Kolotna lahir di Cina mindeng ninggalkeun no identifying informasi jeung ngaleungit tanpa renik sanggeus relinquishing barudak maranéhanana. Kurangna pangaweruh ngeunaan asal daun loba adoptees jeung batal nu ngabalukarkeun kahayang pikeun manggihan akar maranéhanana, utamana sabab datang umur jeung grapple jeung identitas maranéhanana. Tapi kolotna lahir search di China anu hese di pangalusna jeung jeung, jadi sababaraha kapanggih nepi ka ayeuna, aya saeutik saran pikeun kaayaan emosi pajeulitna sabudeureun jarang kali lahir kulawarga kapanggih. Xu jeung Poehler kulawarga nyaho ieu emosi complexities sabab geus cicing jeung éta pikeun taun katukang. Leda jeung pamajikanana Anggar ngawartoskeun BBC yén sanggeus nikah dina jeung welcoming maranéhanana kahiji putri, maranéhanana megatkeun boga anak sejen jadi nu maranéhanana anak cikal teu jadi ngalamun tanpa sibling. Tapi mere maranéhanana cikal a sibling bakal ngalanggar kawijakan hiji-anak, hiji ukuran diwanohkeun ku pamaréntah Cina dina ngadalikeun anak soaring pertumbuhan populasi. Disobeying aturan ieu nyababkeun kasar punishments, kaasup lungkawing fines, leungitna hak milik, dipaksa aborsi jeung sterilization. Lamun Anggar kakandungan kapanggih dina dirina kalima bulan, kulawarga planning pajabat nungtut hiji aborsi jeung kaancam ka luh turun imah maranéhanana.

Tapi nurutkeun Anggar, ‘hirup orok sacara ieu geus kabentuk

Kuring teu bisa abort eta. ‘Jadi, Leda jeung Anggar megatkeun pikeun ngamimitian hirup dina ngajalankeun méré lahir ka anak maranéhanana, komo lamun eta hartina méré nya ka batur nu sejenna. Maranéhanana nyumput dina parahu dina walungan mana Anggar méré lahir ka putri maranéhanana. Tilu poé sanggeusna, Leda nyandak orok maranéhanana ka pasar sayur di mana manéhna dicium sare orok gently salaku manéhna terang ieu pamitan. Tapi manéhna henteu ngan ninggalkeun nya jeung cium manéhna ogé kenca catetan. Sataun saterusna, Michigan pasangan Ruth jeung Ken Poehler diadopsi putri maranéhanana Kati ti Suzhou Karaharjaan Sosial Institute. Ruth masih meunang emosi lamun manéhna emut momen nu maranéhanana dibikeun putri nya ka dirina. Babarengan jeung putri maranéhanana, Poolers ogé narima hiji kaduga sapotong kertas ditulis ku Kati kalahiran kolotna. Catetan réngsé jeung gairah plea: ‘Lamun Allah geus simpati for jeung urang jeung anjeun ngeunaan miara urang, hayu urang papanggih dina Sasak Pegat dina Lake jawa Barat dina Hangzhou dina isuk syamsiah Cina tanggal dina bulan juli atawa taun. ‘Sarua pikeun Valentine Poé, tanggal Lunar juli nyaéta poé husus di China, hiji poé pikeun leuwih dipikacinta papanggih jeung ngahijikeun deui. Nu Poolers pamikiran saeutik catetan sabab netep kana kahirupan kulawarga, tapi sapuluh taun sanggeus maranéhanana ngadopsi Kati, maranéhanana kapanggih utusan ngaliwatan babaturan jeung dikirim nya ka sasak dina diangkat poé salaku dipénta dina catetan. Utusan manggihan kolotna lahir sanggeus carita jadi news di China jeung captivated panongton nasional. Leda jeung Anggar anu thrilled pikeun nampa warta maranéhanana ngora putri jeung mimiti rencana pikeun reuni. Tapi sanggeus utusan jadi horéam pikeun terus jeung ngiles, maranéhanana sambungan ieu leungit. Sedengkeun kalahiran kulawarga ieu bagja pikeun sambungan, Poolers anu overwhelmed lamun nyanghareupan hiji hal anu paling di Cina nyoko masarakat anu ka ieu mustahil. Ken ieu ‘ngabéwarakeun’, jeung Ruth ieu ‘petrified’ sabab grappled pikeun kahiji kalina jeung realitas babagi putri maranéhanana jeung batur nu sejenna. Sanggeus loba mikir, maranéhanana mutuskeun pikeun sabar pikeun ngabagikeun informasi jeung Kati tapi ari kolotna lahir nyaho yén manéhna ieu oge cared for jeung deeply dipikacinta ku dirina jadi kolotna adoptive. Leda jeung Anggar terus nyieun taunan maranéhanana trek ka sasak dina Syamsiah juli Nyaho yén maranéhanana anu disambungkeun ka putri maranéhanana anu hirup jeung oge di Amérika Sarikat méré eta asa unggal taun nu ieu bakal jadi taun maranéhanana bakal jadi reunited, ngan bisa kuciwa deui. Sabab wondered naha maranéhanana waited, maranehna takwa yén putri maranéhanana diayakeun hiji grudge atawa yén maranéhanana anu keur dihukum ku Allah, nu maranéhanana ngarasa maranéhanana deserved. Nu Poolers megatkeun pikeun ngadagoan Kati pikeun nganyatakeun a kahayang pikeun nyaho leuwih ngeunaan nya lahir kulawarga saméméh babagi naon anu maranehna terang. Maranehna cut nyak dien jeung pangaweruh maranéhanana salaku taun lulus nepi ka Kati pamustunganana ménta patarosan katuhu eta lamun manéhna. Sanggeus her adoptive ka dirina naon anu maranehna terang, Kati questioned naha maranéhanana waited lila pikeun ngabejaan nya. Ken jeung Ruth ngawartoskeun BBC maranéhanana geus regrets, sanajan maranéhanana ngarasa maranehna nyieun kaputusan pangalusna di waktu. Rahasia jeung regrets geus tapis Kati hubungan jeung kolotna. Kati megatkeun pikeun indit ka sasak di China pikeun minuhan nya lahir kolot dina diangkat poé. Ken jeung Ruth ditawarkeun pikeun muka jeung nya ka China, tapi Kati ditolak. Sedengkeun hiji susunan bapa ngadagoan di tempat, manéhna geus sok disebut imah, Kati anu bade ka éta sasak dina Hangzhou pikeun minuhan set nu lian kolot anu ngadagoan nya di imah ditinggalkeun lila ka tukang, mimiti surah anyar tina carita nya. Nempo naon kajadian lamun Kati meets kulawarga nya dina BBC Carita, Kuring Papanggih dina Sasak — on BBC Website warta ayeuna. Atawa lalajo BBC Dunya Urang dina BBC Dunya News, Starhub channel

About