Salaku an expat hirup di China, kuring meunang gedé dosis tina shock budaya ti waktu ka waktu. Kaayaan jeung up jeung downs tina ieu nagara éndah, kuring mindeng manggihan sorangan di tengah kaayaan nu kuring teu bisa pinuh ngarti, nepi ka kuring teuleum jero di antarana. Di sawatara titik mangsa, kuring papanggih éndah gadis nu kuring langsung murag asih. Carita Countless geus lumangsung dina urang endeavors ngarti silih dina basa nu Naon datang kaluar tina sungut mah salaku muted»yakin, naha teu.»jeung kagok beungeut happy. Kuring teu bungah di sadaya. Ieu mah saraf, sugan. Teu yakin kumaha pikeun ngagambarkeun ngocok dina ramo mah, atawa numbing rarasaan dina beuheung mah, atawa nu kukupu burih mah. Bad jenis kukupu.

Nurutkeun mom mah, kuring kami pohara gagah jalma. Eta kudu bener, alatan manéhna nyebutkeun kitu. Nah manéhna ogé nyebutkeun anjeun teu kudu ngocok sirah anjeun saatos anjeun nginum coklat panas sabab anjeun buang up. Atoh. Kuring geus ngabuktikeun deui yén manéhna katuhu, jadi kuring alami nyandak mah sésana manly hormon jeung dipaké eta pikeun ngadaptar sorangan kana hiji lalampahan epik papanggih kabogoh mah kulawarga pikeun Festival Spring. Jadi, aya kuring. Paking mah bag jeung nanyakeun sorangan lamun ieu nu paling bodo pamanggih di dunya, atawa lamun ieu gede minggu jauh ti sakabeh kota polusi jeung stress. Diuk di beus jam teu nu goréng. Nyekel mah kandung kemih pikeun jam ieu, sanajan. Anjeun teu bisa ngeureunkeun beus di tengah jalan tol. Eta sacara ilegal. Anjeun teu bisa indit ka toilet sabab aya mah teu salah. Hiji jam lalampahan kareta, mangka hiji jam numpak beus, mangka sakedap urang leumpang ka pangdeukeutna mobil hub jadi manéhna bisa meunangkeun ka kabogoh nya sacara désa di tengah nowhere. Nu imagery of the city seemed ka kungsi tungtung. Salaku beus lalaunan ngumbara di luar Shanghai, nu kalér walungan jadi leuwih dibuktikeun jeung loba leutik overpasses jeung sasak dijieun lalampahan cukup metot. Aya teu loba nu bade di, alatan suhu tiis jeung polusi beurat nu kapangaruhan province salila saminggu. Salila ieu beus rides, anjeun dasarna diuk ketat jeung kudu tenang. Dina titik ieu kuring nyadar yén bringing iPad mah ieu hal anu pangalusna di dunya. Kuring maca loba, diputer sababaraha kaulinan jeung drew sababaraha hal. Di pasisian kota, di désa kacamatan Tingyu, perenahna a désa leutik jeung ngan jalur beus, jeung kira-kira saratus kulawarga. Sanggeus mimiti logistik jeung perkenalan, kuring promptly meunang diajak diuk deui jeung ngarasakeun wilujeng tepung. Abdi gé ngaku ieu: aku lengkep ok jeung kadaharan Cina. Kuring geus usaha hiji ton hal anu béda jeung kuring terang naon nyangka.

Ieu cukup nikmat

Tepung anu pohara penting dina budaya Cina. Lolobana multi-juta nguruskeun nu kajadian unggal poé di China, paling dipikaresep lumangsung salila bisnis tepung. Dina fashion sarua, salila Spring Festival, unggal poé hidangan anu gede kasempetan pikeun nyekel nepi jeung baraya, dibere nyaho new putra di hukum jeung qurban taun sejen kabeungharan, kasuksésan sarta pakaya. Ngageser hiji bit dina dahareun topik: Hal metot kumaha porsi leutik Cina asakan nyieun eta gampang pikeun golongan gedé jalma pikeun ngabagikeun. Sumpit ngajaga dahareun di ngeunaan kacamatan-ukuran bagian, plus ngamungkinkeun eta pikeun niiskeun turun bari ngumbara ti piring panas ka sungut anjeun. Dina sakabéh, ieu pikaresepeun cara nyambungkeun alami jeung kadaharan anjeun, tanpa artificiality tina pérak cutlery. salila hidangan, utamana alatan éta kira-kira ABV, jeung ngajadikeun kuring indit ti enol nepi ka pahlawan dina menit. Kabogoh mah kolotna dipikaharti sarta éta geus disusun pikeun skenario ieu. Maranéhanana ogé ngadéngé carita ngeunaan asing disliking kakuatan maranéhanana alkohol, jadi maranehna disusun kira-kira kaléng ieu ngeunah bir. Nu hidangan dina fashion ieu lumangsung leuwih jeung leuwih deui salila poé saterusna. Non-eureun hujan dahareun jeung alkohol dina méja. Eta sacara cukup umum pikeun jalma pikeun ogé haseup salila hidangan a, jadi nu teu shocker lamun maranehna ditawarkeun kuring roko. Lolobana jejer dibahas salila hidangan anu ngeunaan pabrik anyar deukeutna, pamaréntah, nu kids di kulawarga, jalma teu meunang kawin, baraya di kasulitan, jalma beunghar, jalma miskin, dahareun, jsb. A asép sunandar sunarya vast tina normal diskusi nu bakal kajadian di mana waé nu sejenna. mamang drunken, clumsily bouncing dina tembok, nyoba pikeun meunangkeun kaluar ti imah jeung yelling di urang kira-kira manéhna. Ieu téh cukup ilahar di Ékuador, jadi kuring ilahar, alkohol bakal nawarkeun kuring view sarupa di dieu. Kuring nyokot pikeun hangovers. Ieu sabenerna hiji compacted campuran Vitamin B, sababaraha Ati enhancing bumbu jeung jahé. Karya, kuring nebak. Kumisan ti sagala dahareun pangalaman, sorot tina perjalanan ieu pasti gathering kulawarga jeung karapihan nu dibawa ka lalampahan. Saméméh poé ieu, sadaya kuring terang anu carita sakabeh karakter ieu mah Kabogoh urang hirup. Pasamoan eta di jalma mantuan kuring ngarti pisan hal ngeunaan kahirupan nya. Manéhna asalna ti hiji pisan hina kulawarga, didédikasikeun ka tumuwuh leutik pepelakan di sawah, assembling mesin pikeun tegalan kandaraan sarta nyieun suku cadang pikeun mesin beurat. Sanggeus nalungtik Elmu Lingkungan di kota deukeutna, manéhna pindah ka gila metropolis Shanghai. Sakali manéhna papanggih urban dunya, manéhna murag asih jeung kombinasi alam jeung manusa-dijieun struktur jeung jadi desainer interior yén manéhna ayeuna. Sugan sabab kids maranéhanana pamustunganana geus putus ti jobs maranéhanana jeung ngahaturanan sababaraha waktu ka kulawarga. Ieu hiji saddening realisasi kumaha sarupa ieu jeung hirup sorangan, tempo kuring hirup zona waktu jauh ti kolot mah. Sanggeus mimiti perkenalan jeung katerangan ringkes naon mah, kuring ngarasa kawas kuring jadi kawih nu ka maranehna, sarta kuring jadi hiji jalma leuwih diuk di kulawarga méja. Sedengkeun mah, lolobana jalma ieu kuring pasamoan teu bener nyarita mandarin, tapi dialék lokal nu beda pisan. Komo lamun abdi jadi béntés, eta bakal teu geus mantuan kuring nu loba. Poé. Di titik ieu, kuring nyadar kuring dasarna kosan nikah parahu pas abdi lengkah kana nu kolot mah di hukum sacara kampung halaman. Kuring teu lengkah di kota maranéhanana. Kuring teu lengkah dina pakarangan maranéhanana. Kuring indit ka jero imah maranéhanana. Kuring ate kadaharan maranéhanana. Kuring narima hiji lilin nu dicium heboh. Salah sahiji nu jelas beda pangbadagna antara Shanghai jeung kabogoh mah halaman nyaéta lingkungan. Kualitas udara dipikanyaho jadi salah sahiji purest di wewengkon, jeung sanajan ieu aya goréng awan polusi nu datang ti kalér kulon di nu saméméhna poé, peuting ditawarkeun kuring nempo béntang nu kuring geus teu katempo dina taun. Cina nimukeun mesiu, jadi maranéhanana nyokot kebanggaan eta jeung nyurung eta dina beungeut anjeun (ceuli.) ngaliwatan petasan jeung kembang api. Sakali anjeun darat di Cina pikeun kahiji kalina, anjeun teu ditangtayungan ku kawih tameng. Anjeun bisa maca, anjeun bisa ngarti. Anjeun bisa teu ngadangukeun, anjeun teu bisa balik Deui ka imah, eta kajadian nu sabalikna. Anjeun geus teuing riweuh ngolah sajajalan informasi keur fed ngaliwatan radio, tv, baliho, signage, paguneman, jeung saterusna. Halangan basa di Cina ngidinan anjeun pikeun méakkeun leuwih waktu jeung kritik diri. Kalolobaan urang indit ngaliwatan ieu fase dina taun kahiji maranéhanana, jeung pangaruh biasana ilang tanpa karana sanggeus éta periode waktu. Komo lamun anjeun teu bener diajar mandarin Cina, anjeun paling dipikaresep nangtukeun dasar eta, jeung ujug-ujug anjeun protection geus isro. Anjeun nyaho lamun dina kasus mah, lalampahan ieu ngingetkeun kuring nu rarasaan anu sarua. Ujug-ujug aya, euweuh nu ditiup kawas mandarin. Dialék lokal dijieun eta mungkin pikeun kuring geus komo clue slightest tina naon ieu jalan dina. Kuring relied loba dina kabogoh mah pikeun komunikasi, tapi ieu teu mawa nu mana wae nu kasulitan ka urang sapopoé interaksi jeung kulawarga nya. Harga hal di handap ieu enormously leuwih murah tinimbang I imagined. Datang ka dieu jeung meuli sagalana we diperlukeun pikeun poé, pikeun kurang ti USD, ieu dampak badag. Eta ngingetkeun kuring poé heubeul alus di Ékuador, lamun dahareun ieu murah jeung aman. Dina cara urang deui, urang nyandak hiji alternatif route, jeung sabenerna jalan. Manéhna trolling kuring lamun dijieun kuring leumpang ngaliwatan wasteland. Poé sanggeus urang anjog. Ieu mah moal aya deui anu pendatang. Kuring ngarasa loba nu leuwih nyambung ka pangalaman kuring hirup. Kuring ngarasakeun walks, jalan, kalembaban tina toko jeung tempat nu maké uap cai panas nepi udara jeung moisturize kulit, kuring ngarasakeun jeruk, tipung susu mah improvised kopi bodo, quietness awal isuk-isuk, bari everybody sejenna seemed jadi saré, nu magic ambu bersih, imah anyar, kontras jeung nu heubeul bulukan aroma kuna tempat. Kuring teu sono ka babaturan mah. Kuring teu luput Shanghai saeutik saeutik. Kuring lasut mah sorangan apartemen jeung ucing mah. Kuring manggihan saeutik ucing ti jero dapur, jeung kuring indit dina jeung mah fuji nyoba pikeun meunangkeun shot manéhna. Manéhna lumpat jauh, tapi kuring masih junun meunang néwak momen. Deui dina Shanghai, kuring mindeng riweuh teuing nyoba ngajawab hal jeung kuring poho kumaha éndah hiji tempat bisa. Lamun kuring strip turun kabéh lampu neon, langit scrapers, fancy mobil jeung lagu nyetel saméméhna, nu klub, toko, pasar swalayan jeung cellphones, kuring ngeureunkeun nepi jeung pisan alami jeung jujur vérsi naon excites kuring nu paling: Kanyataanana. Kota gedé nu pinuh ku jalma palsu jeung wangunan. Leuwih anjeun mintonkeun, leuwih anjeun katarima kabeungharan. Leuwih ngobrol jeung, nu leuwih tegas anjeun geus dicokot pikeun. Tallest wangunan, nu leuwih luhur nu nyewa jadi bisa (najan kanyataan anjeun bisa nempo shit dina ema poé). Nyokot kabéh nu jauh, jeung anjeun geus dasarna di tengah hiji tempat leutik, pinuh ku jalma anu hirup di maranéhanana poé-ka-poé ngalakonan pisan humbling, hal manusa. Kuring datang ka titik di mana kuring dipikaharti nu, euweuh urusan naon anjeun kudu maca saméméh, salila Festival Spring Taun Anyar Cina nyaéta kuring ngaku kuring geus gedé dosis tina kasabaran jeung booze dina sistim mah, jeung nu mantuan kuring pikeun meunangkeun ngaliwatan minggu, tapi lamun play kartu anjeun katuhu, anjeun pasti bisa datang kaluar victorious, keur nu admired jeung hugged ku unggal jalma di kulawarga. Pikeun pang kolotna di dunya, realisasi maranéhanana kids ngembang nepi, nyebutkeun, lamun maranehna leungit hiji huntu nu, atawa lamun putri maranéhanana ceurik budak, atawa lamun kids indit ka sakola, atawa kuliah. Pikeun kolot Cina, momen ieu mindeng asalna ahir, lamun putri maranéhanana mawa boyfriends maranéhanana, atawa lamun putra maranéhanana mawa girlfriends maranéhanana. Ieu téh sinyal keur maranehna.

Lampu héjo

Ieu téh sabot maranéhanana hayu indit tina putri maranéhanana sacara panangan jeung lamun maranéhanana nempo nya nyebrang jalan, nyekel leungeun jeung jalma sejen

About